2012. január 9., hétfő

Érdeklődési körök

Olvasgattam pár barátom blogját, s pár dologra  rájöttem, illetve hasonlóságokat vélek felfedezni az ők és én érzelemvilágom között... pl Sanyi, akivel régebben sokat leveleztem, azt írja, sokszor nem tud megszólalni vagy nem akar... ez érdekes, mivel ez nálam is jellemző, bár nem tudok arról, hogy a skizonak ilyen tünete is lenne, mégis megfigyeltem, hogy ez igen ráillik pár skizofréniás betegre. Nagyon nehezen kommunikálok időnként, de van olyan is persze amikor nagyon könnyedén, szinte siklik a beszélgetés. De az utóbbi sajnos nagyon ritka.

A másik hasonlóság, amiről Sanyi is beszámolt, hogy imádja a munkáját. Mondjuk nekem nincsen munkám, de ha lenne, akkor gondolom valami webdesigner munkát vállalnék. (Igaz hogy ahhoz még képeznem is kéne magam). Na mindegy, a lényeg, hogy engem is egyedül a tervezés köt le, weboldalak, portálok dizájnjainak megtervezése. Persze ezek 99%-a csak magamnak készül - hobbiból. Sosem vagyok elégedett a munkámmal, mégis mindig tökéleteset akarok alkotni. De ez talán természetes. Azt hiszem maximalista vagyok.

Ma amugy kedvet kaptam egy 3D animátor progi tanulmányozásához, ami a Maya nevet viseli. Xean írt róla a múltkor a facebookon Sky-nak, és utánanéztem, illetve most töltöm, + pár oktatóvideót is megnéztem. Hát elég komoly progi, és félek ez is csak úgy abbamarad mint megannyi egyéb dolog, amibe belekezek. Nagyon szeretném megtanulni, azzal már lehetne vmit kezdeni, sztem aki profi szinten űzi, az hihetetlen jól keres. Hát nem jönne rosszul sem a pénz sem a tudás, mivel szeretnék valamihez igazán érteni, ami kreativitást is igényel.

Most azt kellene eldöntenem, hogy valójában én a webdesign teljes szintű megtanulására, vagy esetleg valami másra "pazaroljam" a rengeteg szabadidőmet. Mindenképp akarok tanulni valamit, de fontosak a szempontok, hogy mit képes befogadni az agyam. Ha a webdesign területén akarok vmit elérni, akkor meg kéne tanulnom a php-t és flash-t. Ha más területen akarnám folytatni akkor teljesen az alapoktól kellene kezdenem. És hát nem mellékes, hogy a webdesign-al már elég régóta foglalkozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése