2006. április 18., kedd

Kellemes Húsvétot!

...így utólag is! :) Most akkor mesélni fogok, bizony ám! :))) A Húsvét mint tudjuk tegnap kezdődött, nálam is. Tegnap lázasan kezdtünk készülődni a mai vendégekre... mondjuk én sütni nem igazán szeretek, és csak kevés dolgot tudok, így ezt a szerepet átvette anyukám :) Szerencsére. Én inkább a tojásfestést szeretem meg a szoba rendbetételét. De kezdem az elején! Reggel igazán gyönyörűen sütött a nap én pedig elmentem templomba. Mindenképp szerettem volna kicsit időzni a Jézus szobornál és gyújtani egy gyertyát. Jézusért. Ezt meg is tettem és dobtam pénzt is a perselybe... ezrest akartam, de nagymamám mondta hogy ne olyan sokat (mert ő is jött velem). Így csak négyszázat tudtam... nagyon jó érzés volt nézni a kedvenc Jézusos szobromat, azt a gyönyörűen élethű fehér márványszobrot. Mindig úgy érzem ilyenkor Jézus néz vissza rám tényleg. Nagymamám vett nekem 15 ft-ért egy kis Jézusos képet a hátulján pedig "Betegek Áldása" volt olvasható.... remélem ez a kis kép segít majd a gyógyulásban, ugyanis új hírek, hogy a szüleim belementek abba, hogy befejezzem a gyógyszer szedését. Azt hiszem már ők is belátták, hogy nagyon rosszul voltam tőle. Hát most majd bizonyítanom kell, hogy tényleg jól vagyok nélküle, remélem sikerül ;) Eddig úgy néz ki minden oké és imádkozom hogy ezután is minden rendben legyen.

Szóval eltöltöttem vagy jó egy órát a templomban majd kint a napsütésben is kb ugyanennyit. Délután kis Ági szülinapját ünnepeltük Gyulán (az unokatesóm), ami igencsak jó hangulatúra sikeredett, sokat nevettünk. Aztán estefelé hazaértünk és otthon készülődtünk a Húsvétra, bár a csokitojások megvétele már másnapra maradt, mivel lusta voltam elmenni boltba. Mindig is imádtam a Húsvétot, tudom ez fura, mivel a legtöbb nő nincs odáig érte... de én nagyon szeretem a hangulata miatt. Meg hogy sok emberrel találkozom. Szóval elérkezett a Húsvét Hétfő. Reggel Imre ébresztett, egy hatalmas permetezőkészülékkel locsolt meg, 5 literessel - persze nem igazán legnagyobb örömömre! ;PP De sebaj, gondoltam, legalább lesz mit írni a naplómba és valami extra! :PPP Nagy nehezen kikászálódtam az ágyamból, és rávettem magam, hogy elmenjek csokitojásokért.... szóval bicajra pattantam. Útközben azon gondolkoztam, hogy csak ne az a helyes boltosfiú legyen ma ott, mert az totál ciki lenne tőle kérni egy jócsomó csokitojást.... szerencsére nem ő volt ott. Így még bátrabban költekeztem (meg amúgy is most kaptam meg a pénzem): vettem 12 db piros csokitojást a nagyobb fajtából, plusz 3 db kindert a gyerekeknek. (Mármint a gyerek locsolóknak). Az egyik nem is kinder volt hanem olyan Cartoon Network-os csoki vagy mi.... nagyon megtetszett. El is terveztem ezt adom tesómnak majd. Otthon Imre mikor meglátta a piros tojáskákat egyből kérdezte, "Hol marad a fizetségem?", én meg a piros csokitojásokat nyomtam az orra elé.... a kindert nem akartam, mert azt a gyerekeknek szántam. De már késő volt, észrevette. Persze abból kért. De mivel nem vagyok szívtelen odaadtam neki az egyiket, plusz a pirosakból is kettőt. De neki még a Cartoon Network-os is kellett volna.... nade azt tesómnak szántam, gondoltam magamban. Mindegy. Végül csaknem azt válaszotta hanem a hagyományos kindert. Maradt egy kinderem meg egy Cartoon Network-osom, plusz pirosak. Pár óra múlva megérkezett tesóm... végre kiélhettem ajándékozási mániám!! :PPP "Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam..." hangzott a szokásos nóta (jólvan, látom sok fantáziája van a fiúknak, nem képesek újat kitalálni :PPP). De sebaj, a lényeg, hogy adhattam!!! Imádok ajándékozni!!! Mondtam már? :))) Szóval így rögtön spontán a kezébe nyomtam a kindert meg a Cartoon Network-os csokikat, plusz két pirosat, plusz egy festett-et, plusz 2000 ft-ot.... fiúk hozzám érdemes jönni ám locsolkodni!! ;PP Tesóm meg hebegett-habogott hogy ilyen sokat kap, szegény ki is ejtette a kezéből úgy telizsúfoltam... kellett keríteni egy kisebbfajta nejlonszatyrot a szerzeményeinek. Még puszit is kaptam tőle, pedig nálunk ez nem szokás, mi annál szégyenlősebbek, vagy talán büszkébbek (?) vagyunk.... nagyon jólesett az a puszi :))) Anyukám is jött és tőle kapott egy csokinyuszit meg 1000 ft-ot. Ja én is kaptam csokinyuszit anyától meg Imrétől. :)))

Aztán mindenféle jóval megkínáltuk tesómat, tettünk elé zserbót, meg pogit, meg hidegtálat a szokásos sonka-tojás variáció, tudjátok :) Én meg csak csorgathattam a nyálam, a szokásos örökös fogyókúrám... de nembaj mert tojást azt ettem párat, de a süti érintetlenül maradt részemről. Pedig hogy ettem volna Istenem! Kicsit beszélgettünk tesómmal, majd jöttek szép sorjában az újabb locsolók. Főleg Imre rokonai és a szomszédok... lám, vannak még rendes emberek, akiknek fontos eme szép hagyomány megőrzése. :)) Bezzeg a mi rokonaink az orrukat sem dugták felénk... hát szégyelljék magukat! Na jó ezt csak úgy mondom, bizonyára mindenkinek megvan a maga baja... nade akkor is legalább egy évben egyszer vehetnék a fáradtságot... persze aki azt gondolja, hogy így kevesen locsoltak meg, az téved ;) Nem maradok én ám olyan kicsi, meg lettem öntözve rendesen!! ;PPP Vagy 4 szomszédunk átjött, köszönhetően annak hogy Imre gondolta jó lenne megőrizni a jó kapcsolatot a szomszédokkal és átment mindenhová locsolkodni ahol nő volt, Imre amúgy is az a fajta aki megy, feltalálja magát, nagyvilági ember :PPP Szóval ugyanezen családok férfitagjai gyorsan belehúztak és átugrottak meglocsolni... mindez csak a délelőtt volt. Délután is jöttek de inkább csak késő délután, mivel nem is nagyon volt lehetőségük kora délután meglocsolni, mivel átmentünk Gyulára Imre anyukájához és unokatesómékhoz. Ott Annuska nénitől (Imre anyukájától) én is kaptam egy nyuszi-csomagot. Sétáltunk kicsit a napsütésben, meg beszélgettünk. Unokatesóméknál ott volt pár vendég, így pont a "legjobbkor" érkeztünk. Volt ott egy öreg tata, aki állandóan bámult meg állandóan megszorongatta a karom, ha mondtam valami vicceset vagy ő mondott... te jó ég hova csöppentem, gondoltam... ezt anyukámék is észrevették hogy mi a "szokása" a bácsinak ezért hamar elsiettünk. Aztán otthon jött még egy újabb szomszéd, ők kb három teljes órát voltak nálunk, jól elsörözgettek meg borozgattak. De lett belőle egy kis hasznom is, mert jobban megismertem egy helyes fiút, Laci a neve, és megígérte, hogy ír nekem pár jó filmet dvd-re. Bár őt már régebbről is ismertem de eddig mindig csak 10 méter távolról láttam, most jobban szemügyre vehettem közelebbről és megállapítottam, hogy nagyon szép barna szeme van. :PP Később még jöttek Imre fia és a barátnője plusz annak a kisöccse. Na dejó, már nem volt kinder tojásom, mert Imre elcsaklizta a másik két "játékos-tojást" meg odaadtam Gabinak a tesómnak. Így már csak a piros csokitojásból adhattam neki. Pedig tök ari kisgyerek, tök szimpi meg édes! Elhatároztam hogy adok neki pénzt... nem tudom ma olyan adakozhatnékom volt! :PPP de nem tudtam a nevét így anyukám segítségét kértem ezügyben... kiderült Misike a neve. Csakhogy anyukám megtiltotta, hogy adjak neki pénzt... úgy elszontyolodtam! Én annyira szerettem volna neki adni!! De erről az örömről le kellett mondanom :((( Aztán ők is elmentek.

Hát valahogy így telt a két húsvéti nap :))) Holnap meg megyünk Gyurcsányt megnézni, mert jön Csabára a Csaba-Centerbe. Elhatároztuk, hogy Imrét is visszük és amíg meg nem érkezik úgy teszünk majd mintha Imre lenne Gyurcsány :PPP Szerintem be fogják venni az emberek, mivel eléggé egyformák, majdnem mint két tojás :PPP

Szép napot Nektek és remélem a ti Húsvétotok is klassz volt! Ha van kedvetek dobjatok egy emailt és írjátok le :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése