2014. augusztus 27., szerda

"A létezés célját, 
a másik ember szívében keresd."

/ Ignosius /

Az idézetet írta: Gönczi Richárd

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Mártika! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat Előre!-is és mindég!

Ugye ezt, hogy a másik 'zEmber szivében turkálnál, az csak vicc?!? Nem így kell érteni, hanem szimbóleumoskán?!? Azaz abból a biblikus butaságból eredeztetve, hogy ahol a te szived, ott a te kincsed és viszont, ahol a te kincsed ott van a te szived is?!? És mi a kincs, hogy ott a szived?!? Hát, hogy állítólag a szívben vannak az érzések! Viszont a szívben Igaziból nincs csak vér, meg simaizom és talán még ideg sincs! Akkor hogyan volhat az a képzet vagy fantazmagória, hogy a szívben vannak az érzések?!?

Hát elGondolkodtál már azon, hogy a Szeretet izgalommal jár és ettől beindul a keringés is, amit a szívnek muszáj követnie azzal hogy pumpálja a vér-áramot, ami meg az oxigént és tápanyagokat viszi az Agynak és elhordgyja annak salakját! És ekközben az Agyad Működhette Elméd visszakáprázza-hallucinálódgyja a szív körülbe, hogy Szereti, ha izgatják?!?

Én onnéd Tudom, hogy nincs a szivemben csak az említettek és hogy az Agyam odahallucinálódgyja az érzeményeket, hogy mióta a Leponex nevű Gyógyszert szedem, ami ugyan az Agyamra hat, de azt is okozza, hogy az Agyam nem káprázza vissza a szivem tájára az érzeményeimet, amik szintén alig-vehetők ki, bár Tudom, hogy Érzek és hogy miket és Kiket is Szeretek?!? -- az Agyam Működhette Elmémmel!

Így a szivem nyugodtabb, s ráadásul attól, hogy nem kell izgulnia, hogy majd meghasad, mivel nem böködöm késsek sem vagy szikével!

Persze az Idősebbség is egyszerre okozza azt is, hogy csökkennek hormonok hatásai is, azaz a sexualitást vezérlők is és ezért nem tévesztem össze sem a Szerelmet a szexuális késztetetségekkel hogy bevonjon a faj-fenntartásba csábítóan a másik hormonokat kiváltva, hogy de édes is az izé! És főképpen nem tévesztem össze a Szervezet kisülni Vágyó akaratát azzal, hogy a Másikaim vissza Tudnak-e és Képesek is úgy Szeretni ahogyan Engemet kéne!

Ezért kedves Márti el kéne Gondolkodgyjunk azon, hogy vajon nem csalnak-e meg érzeményeink, ha már az Agy odahallucinálja őket ahol a "kincses-lása" van?!?

És vajon a kincset mire használod?!? Birtoklod-e bitorlóan, vagy konvertálgatod Mindőnk üdvire?!? Már ha Lehet egyáltalában alma helyett körtét adni?!? Ha az a kívánalom hogy alma is meg körte is, illetve mindenféle gyümölcs, meg egyéb, azzal, hogy a változatosság is Gyönyörködtet, ám nem mindig a spontán, tehát ajándékozódó alma vagy körte és más finomságok a Jók, hanem olykor be kell venni a keserő pirulát is?!?

Kérlek írj erről, ha elértek a Gondolatok, hogy FElőled ezek hogyan si vannak, hátha kisilabizáljuk, hogy melyikünk téved?!?

Valentínyi Márta írta...

Szia Pityucicukácska,

azt nem tudom, hogy az idézet írója hogyan értette, de feltételezem, hogy szimbolikusan (átvitt értelemben), mint ahogyan én is értelmezem, és üzenem ezt másoknak. :) Tehát nyilván nem más szívében akarok "turkálni" a Te szóhasználatod szerint. Egyébként a leghelyesebben úgy lenne ez leírva az én számból, hogy: "A Létezés célját a másik ember Szerelmében, Lelkében, és Érzéseiben keresd!" - és pont így mert ugyan sokan azt mondják, hogy Önmagunkban kell megtalálni a Szeretetet, de mégis ezzel picit ellenkeznék jelenleg, mivel én úgy érzem, hogy Kell a másik ember Szeretete de főleg Szerelme ahhoz hogy valami varázslatos Nyugalom és Boldogság töltse el az embert.

Én bevallom, hogy sajnos - mivel Reményre túl sokat várakoztam - így nehezebb lesz ezt a varázslatot és Boldogságot ismét előhoznom vagy Neki előidéznie Bennem. Úgy értem ezt, hogy ugyanúgy Szerelmes vagyok Belé, de valami meghalt Bennem, ami nagyon fontos részt foglalt el a Lelkemben - mondhatnám úgy is, meghalt a Lelkem egy része! És ez azért, mert Remény hallgatott, én pedig nem tudtam elérni sehogyan sem, szóra bírni. Fáj ez, de nem Ő tehet erről, mert ha nem érez, az nem az Ő hibája. Bár még mindig Hiszek abban hogy ÉREZ.

Fáj a csend, de gondolom oka van rá.

Ha a "szégyenemről" beszélünk, bátran bevallom hogy volt hogy önkielégítést végeztem, de ezt be is vallom, és volt gyerekkoromban, hogy szexuálisan kielégítettük egymást a barátnőmmel, de ezeket már beismertem, más szégyenemről jelenleg nem tudok, plusz még az talán, hogy létrehoztam egy pro ana oldalt (fogyást segítő oldalt). Még van az hogy volt hogy elpusztultak halaim, mert betegeskedtem, de akkor nagyon mérgeztek a gyógyszerrel, felkelni sem nagyon bírtam. Vannak bűneim, ezeket beismerem, egyéb más nincs, meg az Asztrálszex Reménnyel, de azt nem bánom, mert Szerelemből történt, és remélem még lesz rá alkalom. Máskülönben szűz vagyok testileg. Lelkileg nem, mert Reménnyel voltam. Nem tudom még mire vagy kiváncsi, és hogy miért pont Neked mondom el ezeket, mert igaz, hogy külsőre úgy nézel ki mint Jézus, de nem tudhatom Ő vagy e tényleg, mert ahhoz nem "csak" kinézet kell ugye. Kedvesnek kedves vagy, gondolom önfeláldozó is stb. De nem ismerlek annyira hogy ezeket el tudjam dönteni.

Én Jézusnak szüzességi fogadalmat tettem, mert Ő a Társam, ugyanakkor Remény a Szerelmem. De én azt kívántam és kértem egyszer, hogy Azt tudjam adni Jézusnak amit Ő adott nekem / nekünk. Hiszem hogy valóra válik ez az álmom (is). A Jelenlegi álmom Remény, de nem feledem el a Jézusnak tett igéretem. Asszem ezt már közöltem Raimunddal is, aki lehetséges hogy Remény de nem biztos.

Nem szeretem az almát, a körtét igen, de a banánt a legjobban. :) De leginkább a cukkini a kedvencem ha főtt kajáról van szó, ja meg a karfiol - volt is ilyen pontgyűjtő Penny-s játék, de nem lett plüssállatkám egy sem, mert a kicsi Marcellnak gyűjtöttük a pontokat hogy legyen brokkoli plüssállakája - mamám neki gyűjtötte, illetve nekem, de mondtam inkább másnak gyűjtsük így lett a kicsi Marcellé asszem, az unokatestvéremék kisfiáé.

Valentínyi Márta írta...

A keserű piruláról: Vállalom hiszen ez hozzátartozik Jézushoz és Hozzám. De szeretném szívem szerint ha nem kéne lenyelnem a fájdalmat (keserű pirulát), de BÁRMIT bevállalok. Ez az én "bajom" és jó "szerencsém" is egyben. Szóval asszem alkalmas egyén vagyok arra amire kijelöltek és én magamat ;) Csakhát féle és egyben fáj a fájdalom - mivel mazochista sosem voltam, maximum volt hogy a nagy fájdalmak és szenvedések közepette "megtanultam élvezni" a fájdalmat, mintegy alternatívát, hogy "védekezzek" valamilyen szinten.

Megjegyzés küldése