2013. február 9., szombat

~ Szuper Tervek! :-)

Remek dolog jutott az eszembe. Illetve az ötlet nem egészen az enyém, a pszichiáterem javasolta még korábban. Az ötlet pedig a következő: 

Napirend írása

Döntésre jutottam. Változtatni akarok az életemen, és az életminőségemet fel szeretném javítani maximálisra. Ehhez lesz szükséges és segítség a napirend. Első lépésben keresek neten egy olyan progit, ami ezt hivatott szolgálni, tehát bele lehet írogatni minden napra, órára, percre lebontva mi a terv / program. A mobilomban is van talán hasonló alkalmazás, de talán legjobb ha a gépemre teszek egy ilyet. Ott mindennap meg tudom nézni, nagyobban is látom, és talán több hely is van.



Olyan dolgokat tervezek bele írni, mint pl hogy mindennap egy adott időpontban elmegyek mondjuk fél órát bicózni, vagy hogy mikor fogom megenni a reggelimet, ebédemet, vacsorámat. (Nem mintha most lenne rendszer az étkezésemben, de ez jó lesz amit tervezek, mert azt is beleírom, hány kcal-t ehetek meg egy egyszeri étkezésre :-)). Lesz olyan is a napirendemben, hogy mondjuk 10 órakkor mosogatás, Du. 2 órakkor rendrakás, 3-kor akvárium tisztítás stb... szóval most NAGYON lelkes vagyok! Hiszem, bízom benne, ez nagy előrelépés lesz. Talán az önbizalmam is növelni fogja, ha minden nap be tudnám tartani a felírt, beütemezett dolgokat, feladatokat. És valahogy be fogom állítani hogy mindig jelezzen egy egy feladatnál, mondjuk egy csipogással, hogy most eljött az ideje mondjuk a takarításnak stb-nek... Most ettől tényleg feldobott lettem. Mindig is szerettem volna harmonikusan élni, egy meghatározott rendszer szerint. Nem akarok már csapongani, rendbe akarom hozni magam és az életem. És gyógyulni akarok, mind a skizóból, mind az evészavarból. Talán a bulímiát is leküzdhetném ésszerű diétával, s akkor ha tudnám miből mennyit ehetek, hogy ne hízzak, hanem fogyjak, akkor talán nem lenne "szükség" a mindennapos hányásokra. Persze félő, hogy még így is, lesz rá példa, na de a kis lépések fontosak, s egyszer talán eljutok oda is, hogy gyógyultnak mondhatnám magam :-)) Szuper!



Na megyek is, keresgélek neten ilyen napirend progit... remélem találok vmi jót. Vagy valami ilyesmi alkalmazást a gépre vagy mobilra. :-)

Amugy amikor néztem Remény weboldalát a lilacode.com-ot, tökjó progikat tettek rá, és szerintem király ötlet lenne egy ilyen napirend írására alkalmas progit is felvenniük oda.

Ja, s most bevettem egy Rivotrilt (nyugtató) + ittam egy jó forró kávét kis tejporral - mai boldogság hormon garantálva :-) 

Mindenkinek kellemes napokat, és szép élményeket! <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése