2012. január 18., szerda

Reagálás egy olvasó levelére (első, őszinte változat)

Na, megkaptam az első negatív véleményt itt a blogomban, nem csodálkozom rajta. Vannak emberek akik mikor meghallják azt a diagnózist hogy "Paranoid Skizofrénia", egyből előitélettel fordulnak a másik felé, s meg sem akarják ismerni az illetőt, hanem egyből elkönyvelik hogy na ő biztos hogy bolond. Írtam sokmindenről az tény, és panaszkodtam is, de nem olyan szándékkal, hogy engem sajnáljanak. NEM! Én mindezt azért írtam le ide, mert úgy éreztem ettől megkönnyebbülök. Nem várom vagy vártam azt hogy együttérezzenek velem.  Nem mondom hogy nem esne jól, de nincs szükségem arra hogy valaki "sajnáljon". Én csak írok, mert szeretek írni, és ez egyfajta megnyugvást ad. Tudom, hogy sok embernek sokféle gondja-baja van, de szerintem SOHA NE ÉRTÉKELJÜK VAGY NÉZZÜK LE A MÁSIK EMBER VALÓS PROBLÉMÁJÁT.

Én nem azt mondom, hogy mindenkinek egyet kell értenie és helyeselnie velem, de azért az szerintem nagyon nem ok, ha látjuk hogy valaki arról ír, hogy mennnyire szenved és még egy kést is döfünk belé, hogy hadd szenvedjen mégjobban, s szembesüljön a kegyetlen valósággal. Vannak olyan emberek akik ezt olyan célzattal teszik, hogy "segítsenek", felkészítsenek a jövőre. Ez még ok, ők ezt tartják helyesnek. De amikor már rosszindulatot és itélkezést érzek valaki mondandójában az szerintem nagyon nem ok. Jó tényleg beteg vagyok, lehet nem tudok összefüggően írni, van sok hibám. Nem szabad itélkezni - ezt mondogatom magamban. El kell fogadnom hogy más az ő szemével úgy látja, hogy én nem vagyok áldozat és szuper helyzetem van. De mégis ki tudja jobban hogy én mit érzek? Csak én, vagy nem? Szóval ha nekem mondja valaki, hogy nekem nagyon is jó a helyzetem, de én belül érzem hogy nem és szenvedek akkor mit tegyek? Ha nem értik meg hogy nekem szar, azt is elfogadom. Nem várom hogy megértsenek. Nem akarom áldozatnak beállítani magam. Ez egy napló amiben én az érzéseimet írom le, nem fogok hazudni, nem fogom megjátszani magam, hogy csodás életem van. Itt azt írom amit őszintén érzek. Nem érdekel már az sem, ha valaki ezt ismét kifordítja vagy minden szóban kivetnivalót talál.... én ez vagyok, és akinek nem tetszik az ne olvassa.

Mégvalami: Ha valakit nem ismersz de mondjuk tudod mit jelent az hogy Paranoid Skizofrénia - akkor szerintem ne ítélkezz azonnal. Nem minden skizofréniás beteg egyforma. Sok hasonló tünetünk van ez igaz, de MINDEN EMBER MÁS, és egy címke alapján kérlek ne ítélkezzetek. Ha tényleg vetted a fáradtságot, és megismersz jobban egy embert és továbbra is úgy érzed, hogy neked ellenszenves az adott illető akkor ok. Nyugodtan mondd meg. Bár ez rosszul fog esni neki, de akkor már nem felszínesen itéltél. Hanem valós tényekre alapozva.

Amugy már megszoktam a visszautasítást meg ehhez hasonlóakat. Nem lep meg hogy ismét nem fogadnak el. Fáj de ez van. Nem fogom rágni magam egyetlen levélen, meg azon sem hogy az élet kegyetlen. Én megpróbálok rendbejönni, és harcolok minden erőmmel. És mindenkinek azt kívánom legyen Boldog! Őszintén. Még az "ellenségeimnek" is. Mindenki legyen boldog és soha ne szenvedjen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése