2011. október 7., péntek

Gondolatok

Most azon gondolkozom hogy.... ha szeretünk valakit.... akkor a legjobb módszer arra hogy kiderítsük van e esélyünk nála, ha egyáltalán nem keressük. (Mostmár ehhez fogom magam tartani). Mert én úgy gondolom, és talán ezt valaki már meg is fogalmazta, hogyha szeretsz valakit, akkor az akkor is meg fog keresni ha te eltűnsz hosszú időre, mert az Igazi szeretet kitartó és örökre szól. Ha nem fog keresni hosszú idő múltán sem, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon megéri e "futni" az illető után. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a szeretet nem múlik el. De az is hozzátartozik, hogy ha nem szeret viszont akkor bármit teszel, bárhogy ragaszkodsz hozzá, semmi nem fogja őt hozzád vonzani. Mindig abban hittem hogy: Az igazi szerelem kölcsönös. Ha nem szeretnek viszont, akkor te sem szerettél eléggé ahhoz hogy az illetőben szerelem lobbanjon fel irántad. Mert a szerelem az érzéseken keresztül kommunikál, olyan csatornákon működik, amelyek nem fizikálisan vannak összekapcsolva. Ha igazán szeretsz valakit, akkor nem kell tenned semmit ahhoz hogy viszontszeressen, mert az igazi szerelem kölcsönös. Ha valaki meglátja azt aki vagy, és olyannak lát amilyen valójában is vagy, a lelked mélyére lát, az szeretni fog. Aki nem képes a lelked mélyére látni szeretettel, az sosem fog szeretni. Az a felszínt szereti csak benned. Az nem ismer téged. Az igazi szerelem utat tör magának. Ami nem igazi az sosem lesz az. És azért meg nem kár. Én a valódi dolgokban hiszek.

Csak azt tudjuk szeretni igazán, akit a többi embernél jobban és mélyebben megismertünk. Illetve csak azt ismerjük igazán akit mindenkinél jobban szeretünk. Mondják hogy a szerelem vak, de ez nem így van. A szerelem a látók tulajdonsága ami vak az nem a szerelem és nem is mondhatnánk hogy tévesen látjuk a másikat hanem azt mondanám, attól félünk hogy elveszítjük a szeretett személyt - pedig sosem birtokoltuk. A birtoklási vágy soha nem szeretet. Az aggódásban van egy csekély birtoklási vágy, de ha teljes szabadságot hagysz a szeretett személynek, és hagyod ő válasszon, legyen boldog, akár nélküled, akkor elmondhatod hogy igazán szereted ŐT.

Mindig tanulok valamit. Pl most azt hogy ha szabadon engeded akit szeretsz, elvárások nélkül, akkor az igazi szerelem. ha nem is a jelenben, de egyszer, valahol és valamikor kölcsönös lesz. A végtelen (néha életeken át tartó) türelem az igazi szerelem legfőbb tulajdonsága.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése